Marss terviseradadele!

Miks? Sest kevad on käes ja nagu ikka igal aastal, tekib inimestel tahtmine siis ennast rohkem liigutada. Terviseradadel saad samal ajal ka loodust nautida ja õppida rohkem enda ümber märkama.

Terviseradu leidub üle Eesti, küll enamus neist asuvad Harjumaal. Rohkem infot leiad nende kohta www.terviserajad.ee.  Seal on teated ilmast, raja seisundist, raja pikkus, kuidas sinna ligi pääseb. Ma küll ei tea, kui tihti nad näiteks uuendavad oma ilma infot ja radade olukorra teateid. Täna me näiteks käisime esimest korda Järve terviserajal. Ilm oli suht täpne, kuid lumeinfo oli 4 cm. Päeval oli ilm väga soe ja mõnus. Rada oli kevadiselt kuiv ja lund ei olnud kusagil näha. Mõni üksik koht oli porine ainult. Mõne raja ääres on ka kaamerad, kust ilmselt rohkem infot selle hetke seisundi kohta saab. Igal juhul ma leian, et see on väga väärt leht, kui on soov näiteks minna vallutama terviseradu, kus varem käinud pole. Radadest on ka kaart ning kõik on ikkagi võimalikult selgeks ja lihtsaks meile tehtud. Minge ja nautige ilma ja kevadet!

DSC_0063

Ise olen järgmistel terviseradadel: Saku, Nõmme-Harku, Järve, Tabasalu, Pirita. Nüüd kui aina soojemaks peaks minema, oleks päris lahe võtta näiteks plaani, et igal nädalavahetusel külastada ühte terviserada. Ka neid mis linnast väljas asuvad. Väsitamise asemel ma arvan, et need käigud hoopis laeksid sinu patereisid uueks algavaks nädalaks.

Mina vist tundsin esmakordselt täna sel aastal, et kevad on tõesti käes. Mõnusalt soe oli ning putukad-sitikad lendasid ja askeldasid metsas ringi. Ning lisaks nägin juba liblikaid lendamas, rohkem kollaseid, kes ennustasid  mulle sooja suve 🙂

DSC_0029DSC_0042DSC_0073DSC_0044DSC_0047DSC_0069DSC_0128

Kas teist keegi on veel neid radu avastamas käinud? Oskad ehk soovitada mõnda, mis on kindlasti külastamist väärt ja asub Tallinnast väljas?

Päikselist kevadet!

♥Kaia

Lisa kommentaar